Unge spiller klassisk

Unge spiller klassisk

Talentkonkurrence for dygtige unge klassiske musikere og ensembler i Midt- og Vestjylland.

Unge Spiller Klassisk giver dig mulighed for at præsentere dig selv musikalsk overfor andre. Vi afvikler konkurrencen i en tryg og positiv atmosfære- du vil møde andre, der spiller og kunne måle dig selv fagligt og komme hjem med selvtillid og en brugbar udtalelse fra vores dygtige jury. Sidst, men ikke mindst, vil du få en masse musikalske indtryk i fællesskabet med andre musikere.

Konkurrencen har mange vindere og ingen tabere. Alle deltagere får et bevis for deres præstation og en personlig samtale med et medlem af juryen. Du får enten Bronze, Sølv eller Guld for den særligt fine præstation.

Unge Spiller Klassisk er for alle unge i Midt- og Vestjylland, der dyrker klassisk musik. For at deltage skal man have spillet i mindst 2 år.

Deltagerne inddeles i tre kategorier:

Solister
Gruppe A: Solister er for unge fra 13 til og med 15 år pr. 1. november 2018 for at kunne deltage. Du skal sammensætte et program på maksimum 5 minutter.

Gruppe B: Solister er for unge fra 16 til og med 20 år (sangere op til og med 21 år) pr. 1. november 2018. Du skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter.

Ensembler
Gruppe C: 10-20 år. (duo til kvintet) I skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter, og som minimum spille én flerstemmig sats.

Efter konkurrencen udvælges et antal solister/ensembler til at spille ved festkoncerten, som finder sted søndag d. 18. november 2018 kl. 15.00 i musiksalen på Kulturskolen Viborg. Alle medvirkende skal være indstillet på, at medvirke ved denne koncert, hvis de bliver spurgt.


Hvis du er studerende på et musikkonservatorium kan du ikke deltage i konkurrencen.

Juryen udpeger op til 8 solister og 4 ensembler til finalen i Musikhuset Aarhus, som afvikles søndag d. 25 november 2018.



Her kan du tilmelde dig konkurrencen.

Solist - klik her

Ensemble - klik her

Dommere: TBA