Gerd Laugesen

 

Underviser på Skrivekunst
Mail:  gerd.laugesen@gmail.com
Mobil: 30257290

Gerd Laugesen, f.1979. Hun debuterede skønlitterært med bogen Møder, der er samtaler med mennesker, som hun har mødt tilfældigt på sin vej – siden er kommet Hjemsted, en vandring langs Vadehavet og Plet, en poetisk fortælling, der blander drøm og (anden) virkelighed. Sidst er udkommet digtsamlingen Sort på hvidt, en cut-up skrevet i Istanbul, en virkelighed splittet mellem to verdener, både sprogligt og fysisk, sat sammen som avisudklip eller billeder i et gammelt fotoalbum. 

Gerd Laugesen  går på opdagelse hver dag - for historierne bor lige uden for døren. Hun tror på, at meget god litteratur skrives som breve. Hun har altid arbejdet på tværs af skrift og billedkunst, blandt andet med Har du set min kjole?, en digtsamling, der sidder i lommen på en kjole, og en Lommetørklædesamling, som er skrevet på lommetørklæder og På lyserødt papir, som er 444 lyserøde papirer, der er skrevet på skrivemaskine og dækkede et rum fra gulv til loft. 

I de sidste år har hun rejst i fodsporene på en gammel veninde. Det har ført hende fra Paris til Rom og Istanbul i tog, og nu er hun flyttet til Viborg. Her har hun tænkt sig at slå rødder. Hendes seneste projekt er at plante sprogblomster - ja, helt rigtigt - at plante bøger og lade sproget gro op.

Hun glæder sig meget til at møde alle forfatterspirerne og dem, der allerede er sprunget helt ud og måske har en bog på vej.